Jön a legnagyobb puttony – ilyen lesz a Superb Combi

Demeter Kálmán

Jóllehet, a harmadik generációs új Skoda Superb Combi világpremierje csak szeptemberben, a frankfurti autószalonon lesz, de a magyar vásárlók már júliusban megrendelhetik és októberben pedig haza is vihetik az első kocsikat.

Skoda Superb Combi csomagtartó

Az új Skoda Superb Combi csak 23 milliméterrel hosszabb elődjénél, de a széles ötödik ajtó mögött a kategória legnagyobb csomagtere található. A hátsó ülések mögött 27 literrel 660 literre nőtt a csomagtér az előd modellhez képest. Ledöntött hátsó ülésekkel viszont a csomagtér befogadóképessége közel két köbméterre nő: az 1950 literes rakodási kapacitás messze a legjobb a kategóriában, és 85 literrel múlja felül a második generációs elődét. Hosszú tárgyak szállítása sem jelent akadályt, hiszen az első utasülés támlája szükség esetén könnyedén ledönthető. Ezáltal akár 3,1 méteres tárgyak is elhelyezhetők az új kombiban. A limuzinhoz hasonlóan a kombihoz is rendelhető az ötödik ajtó nyitásához a virtuális pedál. Ha tele a kezünk, elég egy kaszáló lábmozdulat a hátsó lökhárító alatt és egyből felnyílik a csomagtér ajtaja.

Skoda Superb Combi

Az új Skoda Superb Combi modellben jelenik meg először a praktikus egyérintős zárás (tip-to-close) funkció az elektromos mozgatású csomagtér ajtó egyszerű lecsukásához. Elég csak kicsit meghúzni az ötödik ajtót, hogy elinduljon a folyamat. Az elektromos mozgatású csomagtér ajtó és a KESSY elnevezésű, kulcs nélküli rendszer párosításával az ötödik ajtó lecsukása a távirányítóról is vezérelhető.
Az elektromos mozgatású csomagtér ajtóval és virtuális pedállal felszerelt Skoda Superb Combi modellek csomagtér rolója az ötödik ajtó felnyitásakor automatikusan egy fokozattal visszahúzódik. Ami a praktikumot illeti: a csomagtérben található négy kibillenthető akasztó révén biztonságosan szállíthatók például bevásárlószatyrok. Emellett szükség esetén egy vízszintes és két függőleges hálóval rögzíthetők a csomagok. Végül egy kivehető, LED zseblámpa is található a csomagtérben, ami menet közben automatikusan töltődik a tartójában.

Archívum