Megvan az új Opel Astra ára

Demeter Kálmán

Jóllehet, csak a jövő csütörtökön nyílik a Frankfurti Autószalon, ahol bemutatják a nagyközönségnek az új generációs Opel Astrát, a magyar márkaképviselet bejelentette: az 1,4 literes, ötajtós modell kedvezményes bevezető ára 4,35 millió forint lesz.

Kedvező az Új Opel Astra ára

Frankfurtban egy óriási, 3300 négyzetméteres standon épített Opel Astra-Universum mutatja be az Opel sikermodelljének következő nemzedékét. Az alapokról újratervezett Opel Astrát kizárólag a legújabb generációs motorok hajtják. Biztonsági- és asszisztencia-rendszerei közül több – például az IntelliLux LED® mátrix-világítóberendezés – szintén most ünnepli világpremierjét. Éppen két éve, szintén Frankfurtban állította ki az Opel a Monza Concept tanulmányt, aminek egyenes ági leszármazottja az új Opel Astra, amely következetesen valósítja meg az akkori elképzelést, hiszen modelltől és felszereltségtől függően akár 200 kilogrammal könnyebb az elődjénél. A súlycsökkentés az agilitás javára vált: az új Opel Astra minden eddiginél élvezetesebben vezethető. Igaz, ebben nagy a szerepe az új motorkínálatnak is.

Új Opel Astra belső tere

Ugyancsak most debütál ugyanis a friss fejlesztésű, 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbó. A négyhengeres alumíniumépítésű konstrukciót 125, illetve 150 lóerős teljesítménnyel és 245 newtonméteres nyomatékmaximummal kínálja a márka. Az 1600 köbcentis hengerűrtartalomig terjedő benzines kínálat legtakarékosabb darabja a 105 lóerős egyliteres, háromhengeres 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, amivel átlagosan 4,2 litert fogyaszt az autó, 96 g/km CO2-kibocsátás mellett. Természetesen az Opel Astrában is megjelennek az 1.6 CDTI suttogó dízel család 95, 110 és 136 lóerős tagjai is adatai is. A kocsi karosszériájának legfeltűnőbb eleme a C-oszlop, amely szinte lebegni mutatja a tetőt a karosszéria fölött. A 4,37 méteres kocsi öt centit rövidült az elődjéhez képest, magassága 2,5 centiméteres csökkenés után lett kereken 1,48 méter, légellenállási alaktényezője pedig csupán 0,285. Jóllehet elődjénél rövidebb az új Opel Astra, a hátsó ülések előtti lábtér 35 milliméterrel nőtt. A műszerfalon minimumra szorították le a kapcsolók és a gombok számát, az érintőképernyőre telepítve az infotainment-funkciók zömét. Innen elérhető az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztens, ugyanakkor az új IntelLilink-változatok az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével integrálják az okostelefont.

Új Opel Astra hátsó fényszóró

Nyugat-Európában már futnak az első autók az Opel OnStarral, ezzel a személyes online- és szolgáltatási asszisztenssel a fedélzeten, ami mostantól fokozatosan jelenik meg a márka valamennyi személygépkocsi-sorozatában. A biztonsági- és komfort lehetőségek széles skáláját kínáló OnStar szolgáltatás Magyarországon 2016-ban indul. Ez egyebek közt az tudja, hogy légzsákos balesetkor a fedélzeti OnStar azonnal kapcsolatba lép az Opel OnStar diszpécserközponttal, amely megtudakolja, kell-e segítség, és ha igen, akkor milyen. Ha senki sem válaszol, azonnal megteszik a szükséges intézkedéseket. De ez még csak egyetlen a sokféle helyzet közül, amelyben lehet számítani az év 365 napjának mind a 24 órájában elérhető rendszerre. Ezen kívül nagy teljesítményű, mobil hotspottá teszi az Opel OnStar az új Astrát. Az okostelefontól a táblagépig akár hét végkészüléket lehet a rendszerhez csatlakoztatni.

Archívum