A legmodernebb IntelliLink-rendszerekkel jön az Opel Corsa

Demeter Kálmán

Az Opel Corsához is bevezeti az Opel azt az infotainment-kínálatot, amit a márka zászlóshajója, az Insignia, és az új Opel Astra kínál.

új Opel Corsa

Az újabb, friss színekben kapható Opel Corsa a legutóbbi IntelliLink infotainment-nemzedékkel jelenik meg, amely alig pár hete mutatkozott be az új Opel Astrában. Az R4.0 IntelliLink rádió hozza be az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazásokon keresztül az okostelefonok világát. Ehhez csupán legalább Android 5.0 Lollipop vagy Apple iOS 7.1 (iPhone 5-től) verziójú készülék szükséges.

új Opel Corsa központi okoskijelző

Az R4.0 IntelliLink rádió nem csupán a megszokott, héthüvelykes IntelliLink érintőképernyőt, valamint a zenelejátszásra, képek, videók és filmek nézésére, illetve kihangosított telefonálásra alkalmas USB- és Bluetooth-csatlakozást kínálja – az Opel Corsa legújabb generációs infotainment-rendszere már kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerrel is. Az Opel Corsa valamennyi utasának személyes okostelefon-szolgáltatásait elérhetővé teszi az autóban, ráadásul nagyon gyorsan. Amint létrejött a kapcsolat, a telefon képernyője jelenik meg az IntelliLink-monitoron, és közben fel is töltődik a telefon akkuja. A stabil és erős internet-kapcsolatról a Magyarországon 2016-ban bevezetendő Opel OnStar gondoskodik. Ez a személyes online- és szolgáltatási asszisztens 4G/LTE-WLAN-hotspottá teszi az Opel Corsát. Az Opel OnStar különleges külső antennája akár egyszerre hét mobilkészüléket képes a lehető legjobban csatlakoztatni, mégpedig külföldön is, így nincsenek járulékos roaming költségek. Annak pedig, aki pedig további navigációs opciókat szeretne az Apple Maps és a Google Maps mellett, az Opel rövidesen rendelkezésére bocsátja a hordozható, 4,3 hüvelykes érintőképernyős TomTom GO 40-et, amit a FlexDock-tartóval rögzítünk a műszerfalon. A háromdimenziós ábrázolásra is képes TomTom összesen 45 európai ország autótérképét tartalmazza, megmutat különleges célokat, és – okostelefon csatlakoztatásával – valós idejű útinformációt ad. Ezáltal különösen cég- és flottaautókban számít praktikus alternatívának.

új Opel Corsa navigáció

Az Apple CarPlay által támogatott appok teljes listája megtekinthető az apple.com/ios/carplay címen. Az Android Auto esetén a Google Maps, a Google Now és a párbeszéd lehetősége a Google-lal éppúgy rendelkezésre áll, mint az audio- és üzenő alkalmazások növekvő választéka. Az android.com/auto mutatja meg, hogy milyen appok használhatók.

Archívum