5 tipp, hogy miért érdemes Plug-In Hybrid autót választani?

Ahogy az előző írásunkban ígértük, ebben a cikkünkben kifejtjük, hogy többek között milyen okokból tartják nagyon sokan a jelenleg kapható hajtásrendszerek közül a legmegfelelőbbnek a Plug-in hybrid megoldást. 


Akkor lássuk az 5 tippet, hogy 

Miért Érdemes Plug-In Hybrid Autót Választani?

  1. Természetvédelem - Az alacsony üzemanyag-fogyasztás révén a hibrid autók városi használat során jelentősen kevesebb károsanyag-kibocsájtást produkálnak, így kevésbé szennyezik a környezetünket. A Toyota Plug-in hybrid autóinak hatótávolsága EV üzemmódban (amikor csak az elektromos motor hajt) 25 ről több mint 50 kilométerre nőtt, a végsebesség pedig 85 helyett immár 135 km/óra. Ám ez a teljesítmény mégsem jár nagyobb környezeti terheléssel a hagyományos hybrid technológiákhoz képest. A Prius Plug in mindössze 1,0 liter benzint fogyaszt 100 kilométeren, CO₂-kibocsátása pedig csupán 20 gramm kilométerenként.

Toyota Prius Plug-in Hybrid – Design és Természetvédelem

2. A Piros Lámpák Bajnoka - A Toyota start-stop rendszere (pl. szabadonfutáskor vagy piros lámpánál) a Toyota hibrid technológiájával ellátott autóiban alapvető, ezzel is csökkentve az üzemanyagra kiadott költségeket és óvva a környezetet. Továbbá az autó elindulása után is csak az elektromos motor működik.

Start-stop - Toyota Prius

3. Ingyen Parkolás - Parkolni Budapesten, Pécsett, Kaposváron, Székesfehérváron, Debrecenben és Hódmezővásárhelyen is ingyenesen lehet a zöld rendszámmal ellátott autókkal. A hybrid hajtású gépjárművekhez igényelhetünk zöld rendszámot, azaz "környezetkímélő gépkocsi" státuszt, amennyiben legalább 25 kilométert meg tud tenni tisztán elektromosan.

4. Ingázás Szinte Ingyen - Ha belegondolunk, akkor látjuk, hogy a városi felhasználók átlagosan napi 50 kilométernél is kisebb utat tesznek meg a lakásuk és a munkahelyük között, így az ingázás megtörténhet fosszilis energia felhasználása nélkül is, az az szinte teljesen ingyen. 

Toyota Plug-in Hybrid meghajtással a dugóban, szinte ingyen

5. Egyéb Kedvezmények - Tudni érdemes, hogy azokra a hibrid hajtású autókra nincs regisztrációs adó, amelyek konnektorból tölthetők. Továbbá érdemes számolni azzal, hogy minden zöld rendszámos, azaz "környezetkímélő autó" mentesül a gépjármű és a cégautó adó alól, és minden villanyautós igényelhet éjszakai tarifát villanyautó-töltőjéhez - ha az fix telepítésű. 

Szóval az előbb felsorolt tippek fényében mindenkinek ajánljuk a Toyota Plug-in meghajtással rendelkező autóit, akiknek fontos az, hogy minél kompromisszum-mentesebben autózhassanak. Egyszerre környezettudatosan, biztonságosan és dinamikusan. Úgy gondoljuk, hogy teljes a „csomag”. 
Ha úgy gondolod, hogy kipróbálnád bármelyik Toyota hibrid meghajtású autónkat, akkor azokat kipróbálhatod a Toyota Schiller márkakereskedésben a váci úton.