A fejlesztés befejezésénél tart az új Opel Insignia Grand Sport

Már a fejlesztés befejező stádiumánál tart az új Opel Insignia Grand Sport! Álcázása elrejti ugyan az Opel következő generációs zászlóshajójának eleganciáját a túlságosan kíváncsiskodó pillantásoktól – de azért világosan felismerhető az ötajtós limuzin valódi nagysága.

Opel

Az Opel Insignia Grand Sport felépítése teljesen új, tengelytávja nőtt (több mint kilenc centiméterrel), viszont a jelenlegi Opel Insigniánál csak 5,5 centiméterrel hosszabb, egy szűk centivel szélesebb és hárommal alacsonyabb. Megváltozott arányai minden eddiginél atlétikusabbá és jobb fellépésűvé teszik. Ám nem csupán sportosan néz ki – hanem olyan is! A mérnökök elé állított követelményjegyzék első pontjai között szerepelt a hatékonyság és a súlycsökkentés: könnyű anyagok alkalmazása 175 kilogrammot elérő mértékben vitte lejjebb az új generáció súlyát, ráadásul az optimális helykihasználás jóvoltából még tágasabb lett a belső tér. És persze telerakták az autót a legmodernebb technikával.

"Az új Opel Insignia Grand Sport neve egyben program: a Monza Concept hatékony dinamikája éppúgy benne van, mint büszkeségeink, a grandiózus Opel-klasszikusok, a Kapitän, az Admiral és a Diplomat", mondta az Opel Group elnök-vezérigazgatója Dr. Karl-Thomas Neumann. "Jövendőbeli zászlóshajónk új nagyságot reprezentál – elegancia, könnyedség és sportosság képez maximálisan attraktív kombinációt."

Az Opel Insignia Grand Sport új fejezetet nyit a márka csúcsmodelljeinek történetében. Már a 2008-ban indult előd fejlesztése és designja is korszaknyitó volt az Opelnél – és rögtön meghódította a közönséget: a 2009-es „Év Autója” máig több mint 900 ezer vevőre talált. A 2013-as IAA-n pedig a látnoki Opel Monza Concept nyújtott bepillantást az automobilizmus jövőjébe, hiszen ez a könnyű, atlétikus, hatékony és kiválóan csatlakoztatható tanulmány a holnap villámemblémás modelljeit előlegezte meg. Ugyanezen filozófiát követte az új Opel Astra, amelyet rögtön megválasztottak 2016 Év Autójának. Most pedig a következő potenciális sikertípus, az Opel Insignia Grand Sport folytatja következetesen a sort.

Az Opel Insignia Grand Sport folytatja az Opel Astra új generációjával elkezdett fejlődést – csak egy fokkal magasabb szinten. Az új fejlesztésű autó kívül-belül nagyobb az aktuális Opel Insigniánál. Csúcsmodellhez illően modern a technikája is, ugyanakkor hű marad a márka hitvallásához, amennyiben széles vevőkörnek tesz elérhetővé és megfizethetővé mobilitást és iránymutató fejlesztéseket. Ezáltal jóval drágább járművek elegáns alternatívája az Opel Insignia Grand Sport.

Az Opel Insignia Grand Sport hivatalos világpremierje 2017 márciusában, a Genfi Autószalonon lesz.

Archívum