Az Opel/Vauxhall a PSA Csoporthoz kerül

A mai napon a General Motors és a PSA Csoport bejelentette a megállapodást, amelynek keretein belül az Opel/Vauxhall márka, illetve a GM európai pénzügyi cége a PSA Csoporthoz kerülnek. Ezáltal a PSA a második legnagyobb autóipari vállalattá válik Európában, 17%-os piaci részesedéssel.Hosszú távon minden vállalat erősödik

Ez az ügylet jelentős méretgazdaságossági előnyöket eredményez, valamint szinergiát a termékfejlesztésben, az értékesítésben és a gyártásban. A szinergia mértéke 2026-ra várthatóan eléri az évi 1,7 milliárd eurót, amelynek jelentős része már 2020-ra megvalósul, ezzel felgyorsítva az Opel/Vauxhall fejlődését. A PSA 2%-os működési árrés elérését jelzi előre 2020-ra.

A PSA, együttműködve a BNP Paribas-val, egy újonnan alakult 50-50%-os vegyesvállalaton keresztül átveszi a GM európai pénzügyi cégét, megtartva a GM európai pénzügyi csapatát és platformját.

A GM garanciát vállal, hogy a jövőben PSA-részvényeket vásárol, ezáltal hozzájárulva az új vállalat további sikereihez. A GM és a PSA az elektromos technológiák bevezetésében, illetve a már meglévő megállapodások esetében (Holden és egyes Buick modellek esetén) továbbra is együttműködnek.

Archívum