Best Cars 2017: negyedszer is az élen a ŠKODA Octavia

A ŠKODA Octavia ismét a dobogó legfelső fokán a kompakt kategóriás import járművek között. A döntést ezúttal is az "Auto, Motor Und Sport" autós szaklap olvasói hozták meg, akik a "Best Cars" szavazáson dönthettek a legjobbakról. Ez sorozatban a negyedik alkalom, hogy a márka legsikeresebb modellje ezen a szavazáson maga mögé utasítja a versenytársakat.

Skoda Schiller

2016-ban a ŠKODA több, mint 436 000 Octavia modellt adott át ügyfeleinek világszerte. Ezek közül több, mint 58 000 Octavia Németországban került kiszállításra. A kompakt modell így a Német Szövetségi Közlekedési Felügyelet (KBA) üzembehelyezési statisztikája alapján bekerült a legjobb 10 modell közé, és megszerezte a legsikeresebb import autó címet Németországban.

A ŠKODA továbbra is a siker útján halad, amelynek következő lépése 2017. első felében a megújult ŠKODA Octavia márkakereskedői megjelenése. A márka legsikeresebb modellje teljesen megújult, átdolgozott első és hátsó kialakításával és vonzó felszereltségek egész sorával hódít. Ilyenek például a teljes egészében LED technikájú fényszórók, a legkorszerűbb vezetői segédrendszerek illetve az Infotainment és összekapcsolhatósági megoldások széles skálája. A ŠKODA új SUV modellje, a Kodiaq után a megújult Octavia a második modell a cseh gyártó kínálatában, amely alapfelszereltségként tartalmazza a Care Connect online szolgáltatást. A ŠKODA Octavia Scout és a ŠKODA Octavia RS kivitelek szintén profitálnak a modellsorozat frissítéséből. A Skoda Octavia RS 169 kW (230 LE) teljesítményű motorja 250 km/óra sebességre képes gyorsítani az autót, amellyel a megújult Octavia a cseh autógyártó történetének leggyorsabb sorozatgyártású modellje.

Az idei évben az elismert autós magazin, az "Auto, Motor Und Sport" olvasói 41. alkalommal döntöttek a legjobbakról a "Best Cars" szavazás során. Tizenegy kategóriában összesen 378 modellre adhatták le szavazataikat, a ŠKODA Octavia pedig a kompakt kategóriás import autó között a szavazatok 17,5 százalékával szerezte meg az első helyet. Ez sorozatban már a negyedik alkalom, hogy a márka sikermodellje a "Best Cars" szavazáson diadalmaskodik.

Archívum