Az Egyesült Királyság legidősebb Fiat-ja részt vett a London és Brighton közötti veterán autó futamon

Az Egyesült Királyság legidősebb Fiat-ja egy 1899-es Fiat 3,5hp, részt vett a minden évben London és Brighton között megrendezésre kerülő Veterán Autók futamán.

Az Egyesült Királyság legidősebb Fiat-ja részt vett a London és Brighton közötti veterán autó futamonA világ egyik legidősebb Fiat modellje, a 3,5hp újra kigördült az útra, hogy részt vegyen azon a 60-mérföldes távon, melyet a Londoni Hyde Park-tól a Brighton-i Madeira Drive-ig rendeznek meg minden évben, most éppen 2017. november 5.-én.

A jármű az FCA UK Ltd. tulajdona és a Nemzeti Autó Múzeumban van kiállítva Beaulieu-ben. Ebben a Fiat 3,5hp modellben két felnőtt fér el kényelmesen, plusz két gyermek, akik a vezetővel szemben ülnek. A vízszintesen elhelyezett két-hengeres, 697cm3-es motor, három-fokozatú sebességváltóval szerelt (nem tartalmaz hátramenetet) és végsebessége 33 km/h, mindössze 8 literes fogyasztás mellett.

Az idei volt a London-Brighton verseny 121. futama, mely verseny eredetileg az autók közúti megjelenését volt hivatott ünnepelni. Ez az esemény azt jelentette, hogy már nem volt szükség arra, hogy egy piros zászlót tartó ember fusson a járművek előtt, a sebességhatárt pedig 6,5 km/h-ról 22 km/h-ra emelték.

November 4-én a Regent Street-i Autókiállításon egyedi kiállítással ünnepelték az ikonikus Fiat 500-as modell 60. születésnapját a Fiat 500 Klub szervezésében. A kiállításon bemutatták az eredeti szupermini autó fejlődését és olyan ritka modelleket lehetett megtekinteni, mint a Giardiniera estate és az 500 Saloon.