MEG VAN MELY STARTUPOKAT TÁMOGATJA A TOYOTA A KÖVETKEZŐ IDŐSZAKBAN

2017.09.18.

5 perc

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott, a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota kiválasztotta a TOYOTA NEXT nyílt innovációs program keretében támogatásra kerülő öt vállalatot: a Caulis Inc., a giftee Inc., a Sharenori Inc., a Nightley Inc. és az Ateam Inc. működik majd együtt a Toyotával és részesül támogatásban a program keretében.

Toyota logó
Toyota logó


A TOYOTA NEXT programot azzal a céllal indította útjára a társadalmi felelősségvállalás területén is komoly szerepvállalásáról ismert Toyota, hogy megoldást keressen a japán társadalom számára a jövőben váró kihívásokra, az alacsony születési aránytól az öregedő népességig, a városok egyre növekvő népsűrűségétől a vidék elnéptelenedéséig. Ezek a problémák az ügyféligények diverzifikációját és megsokasodását eredményezték, amit a számítástechnika és a technológia elterjedése idézett elő. A program arra törekszik, hogy rugalmas és dinamikus módon elégítse ki a szükségletek sokaságát. A program célja, hogy elősegítse a legkülönfélébb szervezetek – köztük nagyvállalatok, kis- és középvállalatok, start-up vállalkozások és kutatóintézetek – által kezdeményezett, illetve felkarolt, újszerű ötletek, technológiák és megoldások alkalmazásával létrehozott új szolgáltatások közös erővel történő fejlesztését. A Toyota a TOYOTA NEXT partnerekkel olyan szolgáltatásokat kíván kifejleszteni, amelyek minden eddiginél felhasználóbarátabbá tehetik az ügyfelek gépjárműveit, amelyek kényelmesebbé és praktikusabbá tehetik a mindennapi utazást, amelyek hozzájárulhatnak egy biztonságosabb, megbízhatóbb mobilitású társadalom kialakításához. 

A program emellett olyan emberközpontú szolgáltatások kifejlesztésére törekszik, amelyek egy izgalmas jövő képét vetítik az ügyfelek elé. A válogatási folyamat során több mint 500 pályázat érkezett be a Toyotához a legkülönfélébb témakörökben, az ügyfeleket célzó, innovatív ötletektől kezdve a Toyota páratlan technológiai kompetenciáját hasznosító elképzelésekig. A kiválasztás során a környezetbarát hibrid és üzemanyagcellás modelljeiről ismert, ám a robotika, vagy épp a járműautomatizálás területén épp úgy otthon lévő autógyártó mindenekelőtt a következő öt fontos szempontot vette figyelembe:

  1. Olyan ötletek, amelyek az emberekre és a társadalomra váró problémákra nyújtanak megoldást.
  2. Megfelelő műszaki, fejlesztő vagy szolgáltató képességek megléte.
  3. Az ötletek bevezetését támogató, lelkes szemlélet.
  4. A mindkét vállalat (a Toyota és a kiválasztott szervezet) erőforrásait hasznosító elképzelések.
  5. A mindkét vállalatnál (a Toyotánál és a kiválasztott szervezetnél) egyaránt megvalósítható elképzelések.

„Hálásak vagyunk, hogy az új szolgáltatások kifejlesztésében új partnerekre leltünk. Arra törekszünk, hogy ezeket a szolgáltatásokat megvalósítsuk, és hogy ennek során minél több tapasztalatot szerezzünk.” – hangsúlyozza Shuichi Murakami, a Toyota igazgatója.

A TOYOTA NEXT kezdeményezés előre haladtával a Toyota egyeztetést folytat a kiválasztott vállalatokkal az adott szolgáltatási tartalmakról, a bevezetés ütemezéséről, valamint a pénzügyi megállapodás és együttműködés részleteiről.

A TOYOTA NEXT-ről az alábbi linken olvashat részletesebben:

 

TOYOTA NEXT kiválasztott vállalatok

1.

A vállalat neve: Caulis Inc.

A vállalat képviselője: Atsuyoshi Shimazu

Cím: FINOLAB, 4F, Otemachi Bldg, 1-6-1 Otemachi, Chiyoda-ku, Tokió

Alapítva: 2015. december

Tőketartalék: 45 500 000 jen

Céges weboldal: https://caulis.jp/en/

Együttműködés iránya: a Caulis kockázatfelismerő szolgáltatásának alkalmazása mobilitási szolgáltatásoknál, különös tekintettel a csatlakoztatott autókra és a vagyonvédelmi fejlesztésekre.

2.

A vállalat neve: giftee Inc.

A vállalat képviselője: Mutsumi Ota

Cím: 5F Saisei-Ikedayama, 5-10-25 Higashi Gotanda, Shinagawa-ku, Tokió

Alapítva: 2010. augusztus

Tőke: 195 005 000 jen

Céges weboldal: https://giftee.co.jp/

Együttműködés iránya: a Giftee e-ajándékok kiszállítására szolgáló platformjának felhasználása az ügyfélszolgáltatások fejlesztésére

3

A vállalat neve: Sharenori Inc.

A vállalat képviselője: Masato Tahira

Cím: 11F Wacol Shinjuku Daiichi Bldg. 7-7-26, Nishi Shinjuku, Tokió

Alapítva: 2015. január

Tőke: 51 000 000 jen

Céges weboldal: https://sharenori.com/

Együttműködés iránya: olyan új mobilitási szolgáltatások kutatása és fejlesztése, amelyek a Sharenori autómegosztó szolgáltatásai kihasználva kínálnak nagyobb fokú szabadságot és könnyedséget az autóhasználat terén, valamint az autóhasználat lehetőségeinek a fokozása.

4

A vállalat neve: Nightley Inc.

A vállalat képviselője: Yutaka Ishikawa

Cím: 4F Nanpeidai Nozaka Bldg, 15-11 Nanpeidaicho, Shibuya-ku, Tokió

Alapítva: 2011. január

Tőke: 140 255 000 jen

Céges weboldal: http://nightley.jp/

Együttműködés iránya: olyan szolgálatások kifejlesztése, amely a Nightley mobilitási adatait és adatelemző technológiáját területi marketing célok megvalósítására hasznosítják.

5.

A vállalat neve: Ateam Inc.

A vállalat képviselője: Takao Hayashi

Cím: 32F Dai Nagoya Building, 28-12 Meieki 3-chome, Nakamura-ku, Nagoya, Aichi

Alapítva: 2000. február

Tőke: 535 000 000 jen

Céges weboldal: http://www.a-tm.co.jp/en/

Együttműködés iránya: az Ateam webmarketing technológiája és autóipari szolgáltatásai segítségével olyan szolgáltatások kifejlesztése, amelyekkel a használtautó-piaci ügyfelek számára kényelmesebbé és megnyugtatóbbá tehetők a szolgáltatások