Schiller blog

Öt Euro NCAP-csillagos az új Opel Grandland X

2017.09.07.

2 perc

  • Jó értékelést kapott a biztonsági alapfelszerelés
  • Automatikus vészfékezés és fáradtság-felismerő egészíti ki az ajánlatot
  • Nyugodtabbá teszi az autózást az Opel OnStar „őrangyala”
5 csillagos Skoda
5 csillagos Skoda


Rüsselsheim. Az új Opel Grandland X az Euro NCAP ma nyilvánosságra hozott törésteszt-eredményei között a maximálisan lehetséges öt csillaggal szerepel (részletek itt). A stílusos, ugyanakkor rendkívül praktikus SUV mind a négy biztonsági kategóriában jó osztályzatot kapott – a felnőtt és gyermek utasok védelmére éppúgy, mint a gyalogosvédelemre és a biztonsági asszisztensekre.

Az Euro NCAP ezenkívül ellenőrizte a Grandland X kívánságra beépített automatikus vészfékezésénekhatásosságát is, és a teszten remekül bevált a rendszer.

Ezen túlmenően is sokféle elsőosztályú asszisztens- és biztonsági rendszer közül választhat az Opel Grandland X vásárlója. A fáradtság-felismerő például riasztja az autóst, ha elbágyadásra vagy figyelmetlenségre lehet következtetni a vezetési stílusából. Ilyenkor emlékezteti, hogy hosszabb úton tartson néha pihenőt. Az opcionális teljesen LED-es (AFL LED) fényszóró pedig anélkül biztosítja a lehető legjobb látást, hogy elvakítana másokat, nappallá varázsolja az éjszakát, és önműködően alkalmazkodik a menethelyzethez.

Az utazást a Grandland X fedélzetén az Opel OnStar könnyíti meg. A személyes online- és szolgáltatási asszisztens, amellett, hogy segít megtalálni az ellopott autót, és a lehető legjobb csatlakoztatást nyújtja a 4G/LTE WLAN-Hotspottal[1], szállodai szobafoglalásban[2] vagy parkolóhely-keresésben is számítani lehet rá[3]. Baleset után automatikusan jelentkezik be az „őrangyal”, és összeköti a jármű utasait személyes Opel OnStar-tanácsadójukkal, aki szükség esetén riasztja a mentőket.
 

[1] Az OnStar szolgáltatásai aktiválás után működnek, és a hálózati lefedettségtől függnek. A WLAN-Hotspothoz szerződés kell az OnStar együttműködő hálózati szolgáltatójával. Az ingyenes kipróbálási időszak után díjköteles az OnStar és a WLAN-Hotspot. A díjköteles szolgáltatás terjedelme eltérhet az ingyenes tesztidőszakétól. A mindenkori szerződési feltételek érvényesek. Részletek: www.opel.de/onstar

[2] A Booking.com útján. E-mail-cím és bankkártya szükséges.

[3] A Parkopedia útján.