Schiller blog

Sorozatgyőztes: a ŠKODA Octavia újabb díjat nyert

2015.02.23.

2 perc

A harmadik generációs ŠKODA Octavia sikert sikerre halmoz. Ennek legújabb bizonyítéka, hogy a kompaktosztályban elnyerte a legjobb importált típusnak járó díjat a német Auto Motor und Sport (AMS) által szervezett „Best Cars 2015” olvasói szavazáson. A ŠKODA sikertípusa már 44 országos és nemzetközi autóipari díjat nyert el 2013 eleji piaci bevezetése óta.


A ŠKODA Octavia a nemzetközi piacokon is nagy sláger, ugyanis a harmadik generációs új Skoda Octaviából világszerte már több mint 500 ezret adtak át az ügyfeleknek. A típus eladási darabszáma 2014-ben 8,1 százalékkal 388 800-ra nőtt. Nyugat-Európában hihetetlen mértékben, 22,5 százalékkal nőttek az eladásai tavaly. Az elmúlt évben a ŠKODA Octavia volt a legnagyobb mennyiségben értékesített új modell Csehországban, Magyarországon, Finnországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Izlandon.

„A Skoda Octavia nagyon különleges számunkra a ŠKODA márkánál. Szívünket-lelkünket beleadtuk ennek a típusnak a kifejlesztésébe. Az Auto Motor und Sport olvasói által megszavazott díj újfent bizonyítja, hogy sok mindent jól csináltunk ennek során.” – magyarázta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a ŠKODA elnök-vezérigazgatója.

A harmadik generációs Octavia valóban egyedülálló, és ez minden idők legnagyobb, legbiztonságosabb, legkönnyebb, legpraktikusabb, legkényelmesebb és leginkább környezetkímélő Octaviája. Továbbá a típus modellválasztéka is szélesebb, mint valaha. Jelenleg nyolc változat alkotja a kínálatot: az ötajtós Skoda Octavia, az ötajtós Skoda Octavia 4×4, a Skoda Octavia Combi, a Skoda Octavia Combi 4×4, a Skoda Octavia RS, a Skoda Octavia G-TEC, az Octavia Scout és a különösen környezetkímélő Octavia GreenLine. Az európai kínálat csúcsán az exkluzív Skoda Octavia L&K változat áll.

A vásárlók, az autós szakemberek és a szaksajtó egyaránt igen nagyra értékelik a ŠKODA Octavia termékjellemzőit és sokoldalúságát. A ŠKODA Octavia eddig már 44 rangos országos és nemzetközi autóipari díjat nyert el, ezáltal kategóriájában a legtöbb kitüntetéssel elismert típusok egyike. Az elmúlt két évben a típus harmadik generációja 12 országban nyert díjakat, többek között Csehországban, Németországban, Kínában, Oroszországban, Indiában és még Ausztráliában is. Az Octavia mindenekelőtt kiváló családi autóként, kivételes funkcionalitásával, stabil értéktartásával, kimagasló ár-érték arányával és nem utolsósorban vonzó formatervezésével szerez elismerést magának.