Akciós műszaki vizsga

Hozza hozzánk gépkocsiját műszaki vizsgáztatni. Műszaki vizsgára felkészítését, eredetiségvizsgálatát helyben végezzük!

Műszaki vizsga felkészítéssel már 23 490 Ft-tól!

Gépjárműve vizsgára való felkészítését is vállaljuk. Ahhoz, hogy gépkocsija megfeleljen a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) elvárásainak, szabályzatainak és nem utolsó sorban az ön és családja, illetve környezetének biztonságos közúti forgalomban való részvételéhez, mi maximálisan csak a lehető legjobb munkát igyekszünk kiadni műhelyünkből. Több ezer elégedet ügyfelünk, igazolja számunkra, hogy jól végezzük munkánkat, mikor újra és újra megtisztelnek bizalmukkal, és minket választanak a budapesti szervizek közül.

Rövid határidővel vállaljuk gépjárművek gyors és zökkenőmentes műszaki vizsgáztatását Budapesten és környékén.


Az alábbi szolgáltatásokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére:

• előzetes átvizsgálás
• autószerelés
• karosszéria javítás
• fényezés
• környezetvédelmi felülvizsgálat (zöldkártya)
• eredetiség vizsgálat
• első forgalomba helyezés
• biztosítási ügyintézés


A műszaki vizsga menete

 • Előzetes műszaki vizsga átvizsgálás
  Ügyfeleink igénye esetén a műszaki vizsgáztatást megelőzően átvizsgáljuk gépkocsiját annak érdekében, hogy az minden tekintetben megfeleljen hatósági előírásoknak és Önnek ne kelljen pótdíjat fizetnie egy esetleges hibáért.

 • Környezetvédelmi mérés
  A környezetvédelmi mérés igazolása a forgalmi engedélybe való bejegyzéssel történik. A gépkocsi bemérése után, amennyiben szükséges a beállításokat elvégzik és a forgalmi engedélybe beírják. A környezetvédelmi mérés bejegyzését a közúti forgalomban a rendőrség és a nemzeti közlekedési hatóság, a gépkocsi kipufogógázának szennyezőanyag-tartalmát pedig szintén a nemzeti közlekedési hatóság ellenőrzi. Ha a közúti forgalomban a gépkocsi nem rendelkezik érvényes környezetvédelmi felülvizsgálatot igazoló bejegyzéssel, a rendőr a forgalmi engedélyt a helyszínen elveheti, illetve a rendszámtáblát érvénytelenítheti.

Szükséges okmányok

 • Magánszemély esetén:
  Személyi igazolvány
  Lakcím kártya (ha van)
  Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
  Gépjármű forgalmi engedély
  Környezetvédelmi igazolólap (zöldkártya)
  Érvényes kötelező felelősség biztosítás

 • Jogi személy esetén:
  Cégkivonat
  Aláírási címpéldány
  Meghatalmazás (formanyomtatvány itt adjuk ki)
  Gépjármű forgalmi engedély
  Környezetvédelmi igazolólap (zöldkártya)
  Érvényes kötelező felelősség biztosítás

Műszaki vizsga követelményei:

 • Fékvizsgálat:
  Fontos hogy első és hátsó fékberendezéseink közel egyformán fogjanak. A fékek hatásfokát fékpadon ellenőrizzük szervizhálózatunkban. Fontos, hogy a hátsó fékek is megfelelő hatásfokkal működjenek. A hátsó kerekek fékerő különbsége 30 százalék lehet maximum. A kéziféknek dupla szerepe van a gépkocsiban, ezért fontos, hogy jól működjön. A műszaki vizsga során a fékvizsgálatakor nemcsak a fékerő eltérést vizsgáljuk, hanem azt is, hogy mekkora pedálerőnél érjük el az adott fékhatást. Ezzel fény derül arra, ha a gépkocsi fékrásegítője hibás, esetleg fékpofák, féktárcsák, fékbetétek vagy fékdobok rossz állapotban vannak.

 • Lengéscsillapítók vizsgálata:
  A lengéscsillapítók vizsgálatát próba padon ellenőrizzük. A gépkocsi első kerekeivel felállnak kollégáink s lengéscsillapító vizsgáló padra. A pad leméri a tengelyterhelést, majd megrázza a futóművet függőleges irányba. A rázás után megvizsgálja, hogy mennyi idő alatt és milyen amplitúdóval áll vissza a kerék alap állapotba. A mért értéket százalékban mutatja nekünk, és egyben ki is írja, hogy megfelelt a mérés vagy sem.

 • Futómű vizsgálat:
  A vizsgálatot csápos emelő segítségével végezzük szervizeinkben, mely során megemeljük a gépkocsit. A vizsgálat során minden gömbfejet, gumiszilentet, porvédő gumit ellenőrzünk. A műszaki vizsga során a legfontosabb, hogy a gömbfejek ne lógjanak, és a futóm gumialkatrészei ne legyenek kiszakadva, kikopva.

 • Kipufogórendszer átnézése: A kipufogórendszer ne legyen nagyon rozsdás-korrodált, és nem szivároghat a kipufogógáz. Ha lyukas vagy kifúj a kipufogó, akkor a gépkocsi megbukna a műszaki vizsga során.

 • A szélvédő állapota: Az első szélvédőn nem lehet repedés még egy egészen kicsi sem. Kőfelpattanás csak abban az esetben engedélyezett a műszaki vizsga során, ha az javítva van. A szélvédő fóliázásával kapcsolatban a személyautó kategóriában minden ablak lehet fóliázott kivéve az első kettő. Ha pótféklámpa van a gépkocsin és a hátsó szélvédő fóliázott, akkor a féklámpa helyét ki kell vágni.

 • Pótféklámpa: Utólagos pótféklámpa felszerelésnél olyan probléma szokott előfordulni, hogy a lámpa nincs ráragasztva az üvegre, ezért visszatükröződik az utastérbe annak fénye. A műszaki vizsga során ezzel kapcsolatban egy követelmény van, mégpedig az, hogy a féklámpa fénye nem tükröződhet vissza az utastérbe.

 • Felületi horpadások, sérülések: A gépkocsinak esztétikailag is megfelelőnek kell lennie műszaki vizsga alatt. Egy elem sem lehet sérült a gépkocsin, különben bukáshoz vezethet. természetesen nem horzsolásokról vagy kisebb horpadásokról van szó, hanem karambolból származó sérülésekről.

 • Korrózió: A gépkocsin nem lehet olyan korrózió, amit kisebb erőhatással át lehet lyukasztani. Ügyeljünk arra, hogy minden olyan korrodált felületet tüntessünk el, ami okot adhat a kételyre.

 • Ülések, biztonsági övek: Az ülések nem lóghatnak, nem mozoghatnak, azoknak működőképesnek és állíthatónak kell lenniük. A biztonsági öveknek működőképeseknek és kapcsolhatóaknak kell lenniük.

 • Világító, fény- és hangjelző berendezések: A műszaki vizsga folyamán minden lámpának működnie kell, ami a gépkocsira van szerelve, tehát ha van ködlámpa, akkor annak is. Kürt szóljon, az ablakmosó ablaktörlő működjön. Az indexek sárga fénnyel villogjanak.

 • Gumiabroncsok és felni: Amennyiben alufelni van a gépkocsin és az nem gyári, kérhetik a műbizonylatot. A gumik nem lehetnek kopottak. A bordák mélysége haladja meg az 1,6 mm-t. A gumi méreteknek minden keréken azonos méretűnek kell lennie.

 • Kötelező kiegészítők:
  Egészségügyi csomag, izzókészlet, elakadásjelző háromszög.

Keressen minket és visszahívjuk!


Adja meg adatait és munkatársunk visszahívja Önt a kért szolgáltatással kapcsolatban!

Mennyi Nulla + 8?