mit-kapunk-a-penzunkert-dacia-logan-teszt-schiller-blog

Mit tud a legolcsóbb új autó? Dacia Logan Tesztközelben

2019.06.25.

2 perc

Érdemes beülni a piac legolcsóbb új autójába? Tesztünkből kiderül!


Attól mert valami drága, még nem biztos, hogy jó is. Ezt gondolom sokan megtapasztalták már a saját pénztárcájuk kárára. Ugyanígy fontos szem előtt tartani, hogy attól, mert valami olcsó, nem biztos, hogy rossz. Akkor sem, ha autókról beszélünk. Így van ez a piac legolcsóbb új autójával is, a Dacia Logannel, ami ésszerű választás lehet azoknak, akik racionális keretek között keresnek egy használható és megbízható autót.

A Dacia még mai napig nem tudta leküzdeni az előítéleteket, amik hazánkban övezik. Sokan azonban elfelejtik, hogy ezek a Daciák már nem azok, amiket még öregapáink hajtottak. A Renault & Nissan fejlesztéseknek köszönhetően korrekt motorok, és a hazai utakra szabott jó futóművek jellemzik ezeket az autókat.

Persze ne várjon senki V8-as motorhangot és földöntúli kényelmet egy Daciától, de jó ha észben tartjuk, hogy nem egy 8-10 milliós autóval kell összehasonlítani. Aki szerelembe akar esni egy autóval, annak ott vannak a prémium kategória darabjai, mint a Renault Talisman, vagy az új Toyota Camry. Aki viszont racionálisan gondolkozik, és olyan autót szeretne, amit nem kell évekig lízingelnie, gazdaságos, takarékos és ésszerű megoldás a hétköznapokra, annak ott van a Dacia.

A Logan pedig ésszerű kompromisszumokért cserébe tudja mindazt, amit egy mai modern autótól elvárunk, ráadásul ennyi pénzért kényelmesen elfér benne a család is. Na és mennyi az annyi? Az induló ára picivel 2 millió alatt van. Persze ha teszünk bele extraként ezt-azt, például klímát, meg elektromos visszapillantót, akkor is 2,6 millióért már új autónk lehet. Lássuk be, ez  elég vonzóan hangzik ahhoz képest, hogy a használt autó piacon igencsak sokat futott szedánokat kaphatunk ennyi pénzért, vagy az autó életkora lesz magasabb.

Összességében véve elmondhatjuk, hogy a Dacia Logan nem akar többnek látszani, mint ami: egy megbízható, korrekt családi autónak, ami hosszú évekig kiszolgálja tulajdonosát.

Ha téged is érdekel a Logan, akkor jelentkezz hozzánk tesztvezetésre és próbáld ki!

JELENTKEZEM TESZTVEZETÉSRE!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is, és ne felejts el feliratkozni Youtube csatornánkra! További érdekes és exkluzív tartalmakért látogass el Facebook és Instagram oldalunkra.