Full Hybrid kontra Plug-in Hybrid

2018.03.28.

1 perc

Sokak szerint napjainkban alapvetően a Plug-in hibrid hajtáslánc a legpraktikusabb a jelenleg kapható megoldások között. Egy olyan megoldásként emlegetik, amely jelenleg a legkompromisszummentesebb. Hogy miért gondolják ezt sokan így (köztük számos szakértőt beleértve), arra a következő cikkben visszatérünk, viszont előtte fussuk át, hogy valójában milyen különbségek vannak a full hybrid és a plug-in hybrid technológia között.



Full Hybrid

A Toyota full hybrid technológiája benzinmotort és elektromos motorokat tartalmaz, ami segíti a hagyományos hajtómű működését, javítja a teljesítményét és a gazdaságosságát. Az elektromos motor visszanyeri a fékezés során termelt energiát, képes az állandó sebességű vezetés során keletkező energiatöbbletet továbbítani, amit az akkumulátor tárol mindaddig, míg szükségessé nem válik a felhasználása. A hajtás két energiaforrása szinergiában működik együtt, egymást kiegészítve, aminek eredményeképpen a menetdinamikai jellemzők és az üzemanyag‑felhasználás jobb, mint ha a kettő külön‑külön dolgozna.

Plug-in Hybrid

Az innovatív és jövőbe mutató Prius Plug-in a Toyota legjobb technológiáit egyesíti. A Prius Hybrid hipertakarékos hajtásláncát konnektoros töltés egészíti ki, ami 83 százalékkal növeli az elektromos hajtás  teljesítményét. Továbbá sokak meglepetésére például a Toyota Prius Plug-in modell esetében az elektromos ható-távolságot 5 kilométerrel megnöveli az autóra szerelt nap-elemes tető.

A következő írásunkban megosztunk 5 tippet a Plug-in Hybrid hajtáslánc mellett. 

Kapcsolódó tartalom