A BYD erősíti magyarországi jelenlétét a Schiller Autó Család Zrt-vel

2024.01.12.

3 perc

Budapest – 2024. január 11. – A BYD, a világ vezető New Energy Vehicles (NEV) gyártója, ma bejelentette, hogy stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt-vel, ezzel jelentős lépést téve a BYD magyarországi jelenlétének bővítésében. A Schiller Autó Család Zrt. mostantól hivatalos BYD márkakereskedőként segíti majd a csúcstechnológiás elektromobilitási megoldásokat a magyar vásárlókhoz közelebb hozni. A Schiller Csoport ezzel csatlakozik a BYD márkakereskedői hálózatához, mint harmadik magyarországi partner. A BYD hivatalosan 2023 októberében indította a forgalmazást Magyarországon, első két márkakereskedőjével, a Duna Autóval és a Wallis Motorral.

 

Schiller Autó Család Zrt. nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik az autókereskedelemben, ami ideális partnerré teszi a vállalatot a BYD számára. A BYD célja, hogy Magyarországon fenntartható és innovatív elektromos járműveket kínáljon egy széles közönségnek. A Schiller Csoport BYD márkakereskedése Észak-Pesten (1044 Budapest, Váci út 119.) nyílik meg februárban.

Ez az együttműködés összhangban van a BYD elkötelezettségével, miszerint a márka prémium termékeket és kiváló szolgáltatásokat nyújt a vásárlóknak egy dinamikusan bővülő márkakereskedői hálózaton keresztül. Az elkövetkező hónapokban további kiskereskedelmi partnerek csatlakoznak majd a BYD hálózatához országszerte, mely lépések hozzájárulnak a BYD gépjármű tulajdonosokat szolgáló országos hálózat kialakításához.

A februártól elérhető elektromos autóvásárlási állami ösztönző program különösen vonzóvá teszi a márkát a magyarországi vállalatok számára. A program célja, hogy ösztönözze az elektromos járművek elterjedését, és jelentős előnyöket biztosít a jogosult vállalkozások számára. Mindhárom jelenlegi BYD modell jogosult a 4 millió forintos ösztönzőre.

A BYD – tudatában annak, hogy potenciális ügyfelei az ország minden pontjáról érkezhetnek – gyors lépéseket tesz, hogy jövőbeni szervizhálózata a fővárostól távolabb élő vagy tevékenykedő tulajdonosok támogatását is szolgálja. A BYD három budapesti márkakereskedője már most is számos, fővárosi és környékén élő, ügyfél számára könnyen elérhető helyen található.

Michael Shu, a BYD Europe ügyvezető igazgatója a szerződéskötés kapcsán a következőket mondta: „Örömmel üdvözöljük a Schiller Autó Család Zrt-t a BYD márkakereskedői hálózatban, mint megbízható kiskereskedelmi partnerünket. Tapasztalatuk és a kiválóság iránti elkötelezettségük tökéletesen illeszkedik a BYD értékeihez. Célunk, hogy együtt a fenntartható elektromos mobilitást minél szélesebb körben elérhetővé tegyük Magyarországon”.

BYD márkakereskedői szerződés aláírása
BYD márkakereskedői szerződés aláírása

Schiller Gábor, a Schiller Autó Család vezérigazgatója így nyilatkozott: „Háromgenerációs családi vállalkozásként, több mint 40 éves tapasztalattal az autópiacon, a fő szempontjaink egy új partner megtalálásakor a megbízhatóság, az innováció és a nagyszerű ár-érték arány. Hiszünk abban a stratégiában, ami mentén a BYD fejleszti termékeit és szolgáltatásait, ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon a márka egyik úttörőjének számítunk.”

Ez az együttműködés egy újabb mérföldkövet jelent a BYD Europe számára, amely tovább erősíti jelenlétét és megerősíti elkötelezettségét a környezetbarát közlekedési megoldások biztosítása iránt a magyar piacon.