Autóbérlés közvetlenül a Liszt Ferenc reptéren – miben nyújt a Schiller Rent többet, mint versenytársai?

2022.09.07.

4 perc

Vasas-Kiss Nikolettel, a Schiller Flotta Kft. autóbérlés üzletágának vezetőjével beszélgettünk.

Miért költözött az iroda közvetlenül a terminálra? Milyen előnyökkel jár az új helyszín?

A költözés célja, hogy a Budapestre érkező turisták és üzleti utazók számára egy magas színvonalú, komfortos és könnyen hozzáférhető szolgáltatást biztosítsunk. Nagy megtiszteltetés és fontos mérföldkő számunkra, hogy a Liszt Ferenc reptér helyet biztosított a Schiller Rent A Car részére a terminálon – mindig is az volt a célunk, hogy a minőségi szolgáltatás nyújtása mellet folyamatosan fejlődjünk, így az, hogy zöld lámpát kaptunk a reptértől, remek visszajelzés arra, hogy jó úton járunk.

A magyar piacon hét másik nemzetközi, autóbérléssel foglalkozó franchise van még jelen a reptéren. Nagy, globális háttérel és know-how-val rendelkező versenytársakról van szó, jelzésértékű tehát, hogy egyedüli magyar cégként a Schiller is helyet kapott mellettük.

Milyen célcsoportot céloz meg a Schiller a költözéssel?

Budapest egy világszinten is rendkívül népszerű turisztikai célpont, és jelentős azon fizetőképes turisták aránya, akik itteni tartózkodásukhoz autót kívánnak bérelni. Emellett az üzleti célú forgalom is jelentős, a business utazók számára pedig szintén kiemelten fontos a komfort és a könnyű hozzáférhetőség. Alapvetően erre a két csoportra számítunk.

Mit érdemes tudni erről a szolgáltatásról? Milyen ügyféligényeket szolgáltok ki?

Az volt a célunk, hogy egy kényelmes, magas színvonalú szolgáltatást hozzunk létre, amely vonzó a külföldi turistáknak és üzleti utazóknak. Az éjszaka vagy hajnalban érkezőkre is gondoltunk: október végétől egy önkiszolgáló autóbérlési lehetőséget is kialakítunk. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél előre kiválasztja és lefoglalja az autót, és a szükséges (rövid) adminisztráció után kap egy PIN-kódot. Ezzel a kóddal aztán egy automatából 0-24-ben átveheti a kulcsot, anélkül, hogy bárkivel is beszélnie vagy érintkeznie kéne. Ez a szolgáltatás szintén nagy előnyt jelent, ha valakinek kifejezetten sietnie kell, vagy forgalmas időszakban, például az ünnepek alatt érkezik, mert már elutazás előtt biztos lehet benne, hogy csak beüti a kódot, átveszi a slusszkulcsot, és indulhat is, nem kell papírmunkával bajlódnia.

Hogyan működik az autóbérlés folyamata?

Alapvetően előzetes foglalásokra számítunk, de a diverz autóflottából előzetes foglalás nélkül is lehet autót bérelni személyesen. A foglalásokat a schillerrent.hu weboldalon lehet rögzíteni, és amennyiben az ügyfél előre fizet, 5% kedvezményt is kap a bérlés díjából. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne módosítani vagy lemondani a foglalást.

Milyen extra szolgáltatásokat lehet választani a bérlés mellé?

Első körben a biztosítást említeném: ha biztosítást köt az ügyfél, mind az önhibájából, mind a nem önhibájából keletkező kártól bevédi magát. Ezen túl természetesen bérelhető babaülés, GPS, de még WiFi hotspot is, amely családok vagy turisták esetén jó szolgálatot tehet.

Fontos csatolt szolgáltatás még a határátlépési engedély, sok turista ugyanis nemcsak Magyarországra, hanem a környező országokra is kíváncsi, nekik ezzel lényegesen megkönnyítjük a dolguk.

Hogyan működik a Segélyszolgálat?

Ügyfeleink számára non-stop segélyszolgálatot biztosítunk. Ez azt jelenti, hogy a megadott telefonszám felhívása után partnereink azonnali kiszállással vagy elhárítják a problémát, vagy pedig elszállítják a járművet, és egy csereautót biztosítanak az ügyfél számára. A szolgáltatás külföldön is elérhető.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos információkért hol érdemes érdeklődni?

A legkönnyebben a telefonos ügyfélszolgálatot lehet elérni, de kollégáink az emailben érkező kérdésekre, kérésekre is gyorsan reagálnak. Természetesen foglalni is lehet telefonon.

Szeretne autót foglalni? Tekintse meg kínálatunkat!