Terepre termett az új Škoda Karoq Scout

2018.09.19.

3 perc

Škoda Karoq Scout - robosztusabb megjelenés
Škoda Karoq Scout – robosztusabb megjelenés

A Škoda bővíti nagysikerű Karoq sorozata kínálatát, és a népszerű kompakt SUV modelljét még robosztusabbá tette, hogy a terepet is igazán jól bírja.


A Škoda Scout kínálata újabb taggal bővül, méghozzá a vagány és népszerű kompakt Karoq modellel. A 2018 októberében, a Párizsi Autószalonon debütáló autó legnagyobb vonzereje, hogy már az alapfelszereltség része az összkerékhajtás. Ehhez természetesen a küllemén is csiszoltak picit: még fickósabb, robosztusabb kasztnit és jellegzetes terepes megjelenést kapott az egyébként is tekintélyt parancsoló SUV.

Ti kértétek: Legyen gazdaságos és nyomatékban gazdag az új Škoda Karoq Scout!

Az új Škoda Karoq Scout-ban az a jó, hogy nagyvárosban és a műutaktól távol egyaránt otthon érzi magát. A sok modellváltozatnak köszönhetően minden ügyfél kívánságának megfelelhet, a fiatal családoktól egészen a szabadtéri időtöltések rajongóiig.

A Škoda ráadásul három gazdaságos és környezetkímélő motorváltozattal kínálja a Karoq Scout modelljét, ami ugyebár kizárólag összkerékhajtással kapható változat. A 110 kW-os (150 LE) és a hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozó 1.5 TSI benzinmotor mellett két dízel aggregát áll rendelkezésre, míg a 110 kW-os (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális, extrafelszerelésként pedig hétfokozatú DSG váltóművel is rendelhető. A legerősebb modellváltozat orrában a 2.0 TDI teljesítménye már elég izmos: 140 kW (190 LE). Épp ezért itt már alapfelszerelés a hétfokozatú DSG sebességváltó, hogy tökéletes legyen a vezetésélmény.

Mi változott kívülről az új Škoda Karoq Scout-on?

Avatatlan szemmel valószínűleg nem sok újdonságot vennénk észre. De ha van rá egy kis időnk, hogy alaposabban megcsodáljuk, akkor már feltűnnek a krómozott és ezüstszínű karosszéria-kiegészítők, a markáns kerékjárati burkolatok, vagy a 18”-os peremátmérőjű Braga könnyűfém keréktárcsák, amik elég jól hangsúlyozzák az autó egyébként is robosztus küllemét.

Škoda Karoq Scout - a megváltozott külső
Škoda Karoq Scout – a megváltozott külső

Persze extrafelszereltségként még egy csomó olyan dolgot kérhetünk, amik egyedibbé és még inkább tekintélyt parancsolóvá teszik az autónkat (például nagyobb keréktárcsák).

Simply Clever, ahogy megszoktuk – Az új Škoda Karoq Scout

Ha már Škoda, akkor egyértelműen várjuk a számos „Simply Clever” ötletet és rakodóhelyet, amit természetesen meg is kapunk. Az extraként rendelhető elektromos csomagtérajtó Tip-to-Close funkciójával biztosan neked is hasznodra lesz majd, mivel gombnyomásra nyílik és zárul, de nyitott helyzetben enyhe meghúzással is lecsukható, kívánságra pedig a hátsó lökhárító alatti „virtuális pedál” segítségével egyszerű lábmozdulattal is nyitható.
A csomagtartóban variálható padlózatot találunk, így mi dönthetjük el, mekkora teret szeretnénk használni. Az első üléstámlák és a középkonzol rakodóhálói pedig éppúgy a mindennapokat könnyítik, mint az aprópénz és a parkolókártya számára a vezetőoldalon kialakított rekesz vagy épp a multimédiás eszköztartó.