kozlekedik-a-csalad-nyeremenyauto-atado-a-skoda-schillerben

Átvehette Skoda Fabiáját a Közlekedik a család 2019 vetélkedősorozat nyertese

2019.07.21.

4 perc

Lezárultak a Közlekedik a család 2019 vetélkedő fordulói. A sikeres vetélkedősorozat idei fődíja egy új generációs Skoda Fabia volt, amit a nyertes család boldogan vehetett át a Skoda Schillerben.


Szerencsére évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria SKODA márkaképviselete támogatásával megrendezett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat. Az idén immáron nyolcadik alkalommal megrendezett verseny szokás szerint a közlekedés összes résztvevőjének (gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas) figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedés felé igyekezett fordítani, illetve felhívni a lakosság figyelmét a szülői példamutató magatartás fontosságára, a család, a közösség nevelő erejére.

A Közlekedik a Család vetélkedő menete

A területi versenyek április 13-án kezdődtek, és országosan húsz helyszínen kerültek lebonyolításra. A versenyre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhetett, aki az egyéb feltételeknek is megfelelt.

A területi versenyen szórakoztató, izgalmas és ügyességi feladatokat kaptak a részt vevők, így volt például kerékpáros ügyességi verseny, helyt kellett állni műszaki ismeretekből, persze KRESZ tesztlapok is voltak, és még számos közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatokban mérhették össze tudásukat. A feladatok egy részét a család közösen kellett megoldja, más részeit pedig egyénileg kellett abszolválni, mint például az elsősegélynyújtás gyakorlatát. Ezen kívül volt kerékcsere feladat is a Skoda tesztautón, ami mindenképpen izgalmasra sikerült.

Ezután következett az országos döntő, ahova a megyei versenyek győztesei, azaz 20 család került be. A döntőre június 22-23-án, Keszthelyen került sor, ahol a résztvevő családok megmérkőzhettek a Porsche Hungária által felajánlott harmadik generációs Skoda Fabia személyautóért, ami kompakt méretei ellenére hatalmas utas- és csomagtérrel rendelkezik.

Persze senki sem távozott üres kézzel, hiszen minden, az országos döntőbe jutott család egy-egy 30 000 Ft értékű üzemanyag utalványt valamint Europ Assistance Autó SOS bázis csomagot kapott ajándékba. A döntőbe jutott családok ráadásul egy-egy Hunguest Hotel szállodába szóló ingyenes hétvégi üdülésre jogosító kupont is kaptak.
A verseny végén a Bitó család aratott győzelmet, akik a napokban már át is vehették a nyereményautót a Skoda Schiller márkakereskedésünkben. Ezúton is gratulálunk nekik az előkelő első helyhez, és balesetmentes közlekedést kívánunk az új Skoda Fabiájukkal!

Közlekedtek az iskolák is

Az idén második alkalommal az iskolák is részt vehettek a vetélkedőben, ugyanis a versenyen legtöbb résztvevővel nevező iskola különdíjat kaphatott. Idén a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola nevezett a versenyre a legtöbb, szám szerint 32 családdal a területi versenyre, míg a második a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola (26 családdal), a harmadik helyezést pedig a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Jászberény (25 családdal) érte el. A dobogós helyezést elért iskolák 500-300-100 ezer forint értékű iskolaszer csomagot kapnak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy családbarát márkaként évek óta partnerei lehetünk ennek a remek versenysorozatnak, ahol a családok közösen, játékos keretek közt adhatnak számot a KRESZ tudásukról – mondja Németh János, a ŠKODA márkaigazgatója – a vetélkedőre való felkészülés, és persze a verseny során is a résztvevők elsajátítják, illetve elmélyítik azokat az ismereteket, a közlekedés alapelveit, melyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek. Családbarát márkaként a társadalmi felelősségvállalás jegyében végezzük elsősorban ezt a tevékenységet, szeretnénk a diákokat, a fiatalokat jobban bevonni a biztonságos közlekedés témakörébe. A vetélkedő sorozat sikerét az egyre nagyobb indulószám is jelzi, és ennek megfelelően a ŠKODA jövőre is támogatni fogja a verseny megrendezését.”

Ha tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani másokkal is! További érdekes és exkluzív tartalmakért látogass el Facebook és Instagram oldalunkra.