az-uj-opel-mokka-e

Az új, teljesen elektromos Opel Mokka kicsattan az energiától!

2020.08.17.

4 perc

Izgalmas, merész, mégis megbízható és letisztult: színre lép a német márka jelenleg legprogresszívebb, emissziómentes modellje!


Az új, teljesen elektromos Opel Mokka az örömautózás és a határtalan kihívások megtestesítője. Benne találkozik minden, amit a német márka napjainkban mondani szeretne az autógyártásról. A lélegzetelállítóan merész, kompakt kialakítású, szupermodern felszereltségű második generációs modell már a piaci bevezetéstől kezdve kapható lesz elektromos autóként is – a márka történetében elsőként. 

Maximalizmus kívül-belül
Maximalizmus kívül-belül

 

Igazi vezéregyéniség

Az új Opel Mokka igazi vezéregyéniség lett, akivel mindenki menni akar (legalább) egy kört. A letisztult, progresszív vonalak és a merész külső erőről és dinamikáról tanúskodik, amit a Mokka részben az új, összetéveszthetetlenül modern márkaarculatnak, az Opel Vizornak köszönhet. Az elegáns Vizor a motorháztető előtt az egész járműfronton átnyúlik, vízszintesen keretezve az IntelliLux LED® Mátrix fényszórót és a karakteres, szárny formájú LED menetfényt. A felső kategóriás, legújabb generációs LED fényszórókat ráadásul a Mokka valamennyi változata megkapta elől és hátul is. Ezeket a fényeket bekapcsolva lehet hagyni az egész utazás során, hiszen senkit sem vakítanak el, mégis szinte stadionvilágításnak tűnnek a kormány mögül nézve. 

Az új modell merész külsejét többek között az Opel Vizornak köszönheti
Az új modell merész külsejét többek között az Opel Vizornak köszönheti

 

Paraméterek

Az új modell mindössze 4,15 méteres hosszúságával ügyesen mozog a városban, könnyű vele parkolni, miközben öt fő kényelmesen elfér benne. Hossza 12,5 centiméterrel csökkent az előző generációhoz képest, míg tengelytávja két milliméterrel megnőtt. A 350 literes csomagtartó mérete nem változott, nyaraláshoz, bevásárláshoz továbbra is remekül használható.

 

VIP kényelem, letisztult műszerfal és középkonzol, csúcstechnikájú szórakoztatás

A csúcstechnikájú vezetéstámogató rendszer egyszerre izgalmas és megbízható.A teljesen digitális és messzemenőkig letisztult Opel Pure Panel műszerfalon nincs szükségtelen dekorációs elem, míg a legfontosabb funkciók  – akárcsak eddig – saját fizikai gombokat is kaptak, hogy a sofőrnek ne kelljen az almenükben keresgélnie őket menet közben. A középkonzolon semmi sem zavarja az összképet az elektromos rögzítőféknek és az új elektromos váltókarnak köszönhetően: a kezelőszervek elegánsan és harmonikusan illenek össze.

A szórakoztatásról új infotainment-kínálat gondoskodik: a hétcolos, színes érintőképernyőjű Multimedia és Multimedia Navi, illetve a tízcolos Multimedia Navi Pro igazi csúcskészülékek, az OpelConnect és a myOpel alkalmazás pedig szolgáltatások tárházát kínálja okostelefonon keresztül.

Hangvezérléssel működik az autóban az Apple CarPlay és Android Auto, a telefonok pedig vezeték nélkül tölthetők. Apró, de fontos figyelmesség, hogy telefonok csúszkálását gumifelület akadályozza meg. 

Hogy a belső komfort teljes legyen, kényelmes és kiváló technikájú, hat irányban testreszabható, ergonomikus Opel-ülésekből élvezhetjük az utazást, melyekhez számos extra, például masszázsfunkció is rendelhető.

 

Mokka-e: Elektromos, Emissziómentes, Energikus

Az új Mokka-e elektromos, emissziómentes, és energiával teli. A 100 kW/136 LE teljesítményű villanymotort agilitás és dinamika jellemzi, amit a vezető szabályozhat Normál, Eco és Sport módba igény és hangulat szerint. Az autó csúcssebessége elektronikusan 150 km/óra, Normál módban pedig akár 322 kilométert is megtehet tisztán elektromosan. A villámtöltőkön túl az új Mokka-e használható lesz a váltakozó áramú áramforrások minden típusával, az ülések alatt lapuló akkumulátorra pedig nyolcéves garancia jár.

Elektromos, Emissziómentes, Energikus
Elektromos, Emissziómentes, Energikus

Csúcstechnikájú asszisztensek gondoskodnak a biztonságról

Az Opel hagyományát folytatva az új Mokkában a felsőbb járműkategóriák innovatív technikái köszönnek vissza. Az összesen 14 egységből álló, adaptív LED világítás mindegyik modellváltozatban alapfelszerelés lesz az elektromos rögzítőfékkel és a jelzőtábla-felismerő vezetéstámogatóval együtt. Kívánságra további csúcstechnikájú rendszerek is kérhetők, mint például a forgalmat monitorozó sávközéptartó. A precíz manővereket 180 fokos tolatókamera koordinálja.

Az új Mokkában a felsőbb járműkategóriák innovatív technikái köszönnek vissza
Az új Mokkában a felsőbb járműkategóriák innovatív technikái köszönnek vissza

Segítségkérés esetén az OpelConnect és a piros SOS gomb is gyors és közvetlen kapcsolatot biztosít a segélyszolgálathoz. Ráadásul, ha működésbe lépnek az övfeszítők vagy a légzsákok, a rendszer automatikusan vészhívást kezdeményez.

Utazás közben élő, valós idejű navigáció jeleníti meg a közlekedési információkat és kerüli el a dugókat, hogy nyugodtan, kényelmesen és biztonságosan célba érjünk. 

Az agilis, energiával teli, második Mokka-generáció az elektromos hajtás mellett dízel és benzinmotorokkal is kapható lesz!